Täljö Strandäng

Täljö Strandäng är en ny villastad med skärgårdskaraktär som planeras vid Täljöviken. Här kommer cirka 360 småhus och lägenheter att byggas, förskola samt ett vårdboende med ca 50 platser med natur, hav och strandpromenad inpå knuten.  Som en glänsande 60-talspärla i området ligger den numera nedlagda konferensgården Täljöviken som planeras att omvandlas till ett hotell när bostäderna runt omkring är färdigställda.

Strax bredvid denna stadsdel planeras nu för Näsängen som blir en småstad som med restauranger, caféer och dagligvaruhandel kommer att locka många besökare.

Ungefär 160 av bostäderna blir småhus och ca 200 blir lägenheter i den norra delen av området. Ambitionen är att området ska ha en trädgårdsinspirerad och pittoresk miljö med skärgårdskaraktär.

Detaljplanearbetet för Täljö Strandäng är slutförd och har vunnit laga kraft. Det innebär att planen nu äntligen förverkligas! Områdets infrastruktur har påbörjats i kommunens regi med NCC som entreprenör. Första inflyttning blir hösten 2018.

Kommunen har utsett Bjerkings till byggprojektledare för byggandet av infrastrukturen samt Marktema för genomförande av projektering.

Ladda ner och läs mer om detaljplanen och gestaltningsprogrammet för Täljö Strandäng.

Vi som bygger:

bonava_logotype        PEAB_logo_300        credentia-utan-byline_rgb        SVA_logo_300

Snabba fakta

ca 160 villor och radhus
ca 200 lägenheter
Vårdboende
Framtida hotell

Planerad inflytt: hösten 2018